Al Fayah Park

AlFayahParkThema: Designing a park in the desert.
Beschreibung: A series of cracked pieces of the desert surface raised on columns will form a gentle dome across the site. These elevated pieces create a perforated canopy of partial shade under which a lush garden can grow, protected from the harsh excesses of the hot desert sun. This sunken oasis becomes a landscape of plants and mature trees, forming a series of interconnected public recreational spaces. The twenty metre high shaded garden is conceived as a place for families to gather and picnic, as well as a place for learning and festivals. Visitors will find cafés, play spaces, a library, pools and streams, as well as date palms and community vegetable gardens. By creating partial shade for the planting, the canopy aims to reduce the amount of water lost to evaporation and so will improve the park’s energy efficiency and sustainability. Whilst providing the shade for the oasis in the daytime, the elevated plates also become a network of social and meeting places in the cooler evening hours. Construction is expected to begin by the end of the year (2014) and will be complete in 2017.
Ort: Abu Dhabi, United Arab Emirates
Web und Text-/Bildquelle: Al Fayah Park

Advertisements
Comments
One Response to “Al Fayah Park”
  1. Stefan sagt:

    Großartig, perfekt für mein laufendes Projekt!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: